WAT IS UITDEUKEN ZONDER SPUITEN ?


Uitdeuken zonder spuiten is het nauwkeurig terug brengen van het metaal van uw auto in de originele vorm.

Deze deuken kunnen zich op verschillede plaatsen in uw auto bevinden en hoeven niet per definitie op een vlak deel van uw wagen te zitten.

Deze deuken kunnen zich ook op randen of profiellijnen bevinden. Ook dit is geen probleem om deze deuken zonder lakschade te verwijderen door middel van uitdeuken zonder spuiten.

Het uitdeuken van autodeuken zonder lakschade gebeurt door middel van speciaal gereedschap, ook wel restyle toolsgenoemd. Dit gereedschap werkt met het hefboomprincipe en is voorzien van allemaal verschillende uiteinden.

Nadat de deuk is gelokaliseerd door middel van een speciale lamp gaat de restyler als volgt te werk. Als het nodig is verwijdert hij bekleding of lichtunits om zo aan de achterkant van de deuk te kunnen komen.

Hierna gaat de restyler de deuk terug drukken (ook wel masseren genoemd) in de originele vorm. Dit masseren moet met grote precisie gebeuren anders bestaat de kans er dat er in plaats van een deuk een bult ontstaat of dat de lak scheurt .

Mocht het niet mogelijk zijn om aan de achterkant van de deuk te kunnen komen, dan kan de deuk ook nog op een andere manier verwijderd worden.

In dat geval passen we de lijmtechniek toe. Bij de lijmtechniek wordt gebruik gemaakt van speciale lijm die wordt verwarmd in een lijmpistool en daarna door middel van een lijmadapter in de deuk wordt aangebracht. Vervolgens wordt door middel van een glijhamer de deuk weer terug getrokken.
Dit oplijmen van de verschillede lijmadapters moet vaak meerdere malen totdat de deuk verwijderd is .

 


© 2020 Detail Monkeys. All rights reserved.